Segueix-nos a les xarxes socials:

Els veïns de Sant Joan les Fonts es concentren per condemnar el crim

Les seus a Girona de la Generalitat i dels sindicats, van acollir així mateix minuts de silenci

Els veïns de Sant Joan les Fonts es concentren per condemnar el crim

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir davant de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts per condemnar el crim masclista de dijous i que «ha colpit el poble». Els veïns van acudir a la crida que havia fet el consistori per mostrar el rebuig a uns fets que «ningú voldria que haguessin passat mai». L’acte el va presidir la consellera d’Igualtat, Tània Verge i l'alcaldessa, Maria Vidal, conjuntament amb part dels regidors. Tot plegat va acabar amb un minut de silenci en record de la dona a qui el seu marit va matar d'un tret, just abans de suïcidar-se. Tot seguit, el silenci es va trencar amb un llarg aplaudiment. El consistori ha decretat tres dies de dol i ha suspès els actes festius.

Tant Verge com Vidal van coincidit en centrar-se a donar «tot l’escalf i suport a la família» de la víctima i van lamentat un nou crim de violència masclista. «Aquesta és la tretzena vegada que hem de repetir que no són casos puntuals i que es tracta d’un problema estructural», va lamentar Verge.

La consellera també va recordar les dificultats afegides que suposa la pandèmia en relació a la violència masclista. «Fa més difícil la gestió emocional i que les dones se sentin més acompanyades, per això fem una crida per eradicar aquesta xacra i en el mentrestant hem de posar totes les alertes», va assenyalar.

L’alcaldessa, Maria Vidal, va destacar que «és una situació difícil», i és que Sant Joan les Fonts va viure un altre crim masclista el 2018. «Ningú vol tornar a viure una situació com aquesta, però ens hem de recolzar i aprendre tots que no torni a passar», va remarcar.

Representats i treballadors de la Generalitat a Girona van guardat també un minut de silenci ahir a les 12 del migdia pel crim masclista de la Canya. En l’acte hi va participar una trentena de persones i la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral va instar les dones a denunciar quan notin el mínim indici de violència masclista.

Els sindicats van dur a terme així mateix minuts de silenci davant de les seves seus gironines.

Prem per veure més contingut per a tu