El Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot han rebut subvencions del SOC per a contractar 8 persones en un programa d’inserció laboral que durarà un any.

El mes de desembre passat el Servei d’Ocupació de la Generalitat va publicar diverses línies de subvencions dins els programes de Treball i Formació, dirigides a persones en situació d’atur per tal que adquireixin experiència i la formació necessària per a accedir al mercat del treball.

En concret, l’Ajuntament i el Consell Comarcal van presentar sol·licituds de participació en els programes de Treball i Formació per a persones majors de 45 anys i per a la línia Dona.

En aquestes convocatòries, el SOC ha atorgat a l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, aquest com a coordinador de diferents municipis de la comarca, un total de 8 contractes. Cinc d’aquests pertanyen a l’Ajuntament d’Olot i la resta seran per prestar serveis a altres deu municipis garrotxins: Argelaguer, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Mieres, Montagut i Oix, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau, Tortellà i la Vall d’en Bas.

Segons informen des del consistori olotí, els contractes seran de jornada completa i per dotze mesos, en el que s’hi inclouen 60 hores de formació. Les persones seleccionades duran a terme diverses tasques de millora en l’àmbit municipal com, per exemple, de manteniment o d’adequació de camins públics.

Programes per joves tutelats

El Consell Comarcal de la Garrotxa també va accedir a una subvenció del SOC el passat mes de desembre aquest cop per joves tutelats i extutelats per la Generalitat.

En concret, es van atorgar deu contractes a diferents ajuntaments de la comarca per dur a terme tasques de manteniment. En aquesta ocasió, els contractes també incloïen un període formatiu de 100 hores.