El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha aprovat tres projectes per impulsar la competitivitat comercial a Platja d’Aro, l’Escala i la Cellera. Els dos primers rebran 391.565 euros a través de la Diputació de Girona per desenvolupar un programa a favor de la resiliència del sector comercial i turístic; i el de la Cellera en rebrà 127.966 per desenvolupar un projecte de promoció i transformació digital i sostenible del comerç de la vila. Els projectes es financen íntegrament amb els fons Next Generation.

Una de les principals línies estratègiques de les corporacions locals que s’han acollit al programa és, per una banda, l’adaptació d’infraestructures i equipament i incentivar la modernització, diversificació i competitivitat de la seva oferta comercial i de serveis a l’Agenda 2030; i per una altra, aconseguir que el model turístic i comercial es fonamenti en uns valors i una qualitat turística de respecte al medi ambient i que es desenvolupi de manera sostenible tan des del punt de vista econòmic com social.

L’Escala modernitzarà una zona d’aparcament per facilitar la mobilitat a l’entorn comercial; i impulsarà un projecte d’explotació i anàlisi de dades turístiques amb la utilització de tècniques BigData i Bussines Intelligenge.

Castell-Platja d’Aro destinarà els recursos a projectes per millorar la productivitat comercial reforçant la formació empresarial per als comerços i en la creació de marcs favorables per a l’impuls de nous negocis; a la dinamització comercial amb la digitalització del comerç; i en un pla per subvencionar la renovació de retolació i els components d’imatge i identitat dels negocis.

El projecte de la Cellera de Ter, que s’inscriu en l’apartat de desenvolupament de mercats rurals sostenibles, pretén recolzar la modernització i el foment de l’activitat comercial al municipi i a la zona del Ter-Brugent (Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles, Amer, Susqueda, Anglès i Sant Julià de Llor-Bonmatí) prenent els mercats setmanals com a punt de partida per estendre el seu àmbit d’influència a la resta del comerç local, millorant-ne la competitivitat, la sostenibilitat i la diversificació de l’economia.