Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir al matí dues persones ferides mentre feien excursions a Maçanet de la Selva i a la Vall d’en Bas.

L’avís del primer rescat es va produir passats dos minuts de les onze del matí, i van ser alertats d’un home de 66 anys que va caure mentre caminava pel Castell de Torcafelló de Maçanet de la Selva. La caiguda li va provocar un traumatisme cranioencefàlic, i per això una dotació dels bombers va haver-lo de traslladar fins a l’ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Va ser ingressat a l’Hospital Trueta de Girona en estat menys greu.

Pocs minuts després, a dos quarts de dotze del matí, el cos d’emergències va rebre un segon avís d’una dona que havia relliscat mentre caminava al Salt de Sallent de la Vall d’en Bas i que no podia continuar la marxa.

En aquest cas, la dificultat d’accés a la zona on va caure va obligar el cos d’emergències a activar el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb l’helicòpter, juntament amb un equip mèdic del SEM. La dona va ser transferida fins al parc d’Olot, on una ambulància la va traslladar fins a l’Hospital de Vic, també en estat menys greu.