Èxit rotund del Costa Brava Diving Fest

Tanca amb 350 participants i més de 70 quilos de deixalles recollides del fons marí

L'organització celebra la "bona assistència" sobretot en els tallers que es van acabar omplint

La sobrepesca amenaça els boscos d'algues a la Costa Brava que un equip del CEAB intenta preservar

Un dels tallers que es van fer al CBDF

Un dels tallers que es van fer al CBDF / Cedida Costa Brava Diving Fest

ACN

La primera edició del Costa Brava Diving Fest ha tancat amb 350 participants i més de 70 quilos de deixalles recollides en la immersió conjunta que es va fer diumenge en diferents punts de la Costa Brava. El cap de setmana dedicat al submarinisme sostenible ha satisfet a l'organització per l'afluència de gent, especialment en els tallers que s'han preparat i que han omplert l'aforament en bona part dels casos. L'esdeveniment estava impulsat per l'Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub i cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava, i posava en valor els projectes de conservació del fons marí, sostenibilitat i participació ciutadana.

Una altra de les activitats amb més expectació va ser la projecció del documental 'El Submarí Ictineu 3: de la idea-concepte fins a les profunditats de 1.000 metres', que va comptar amb la presència dels representants del projecte. Després es va fer una conferència per parlar del tema amb diferents experts. El diumenge es va fer la neteja conjunta en diferents punts de la Costa Brava. Es van recollir més de 70 quilos de deixalles en total. Una quantitat que podria a ver estat més alta, però les condicions meteorològiques adverses van impedir que es fessin totes les immersions previstes.

En paral·lel, durant els tres dies de certamen es va poder visitar una exposició de pòsters de gran format a l'aire lliure simultàniament a tres seus. Constava d'imatges on es representaven un ventall de projectes que vinculen activitats d'estudi, de restauració del mar i de conservació marina amb la participació dels propis submarinistes.

Molts d'aquests projectes estan liderats per petites entitats ambientals o per iniciatives pròpies dels centres de busseig que senzillament busquen deixar una petjada positiva al Fons marí. Les seus programades van ser l'Espai Medes de l'Estartit, les casetes de pescadors de la Catifa de Palamós i el moll de descàrrega de submarinistes de Tossa de Mar. També es va fer un concurs de fotografía submarina.