Metges gironins confien que el projecte del nou Trueta seguirà els terminis establerts

L’Ajuntament de Salt preveu fer la cessió dels terrenys per al nou Campus a principis del 2024 mentre avança en altres tràmits

Els terrenys on s’ha de construir el nou Campus de Salut.

Els terrenys on s’ha de construir el nou Campus de Salut. / Marc Martí Font

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Membres de l’Observatori Campus de Salut Girona – nou Trueta, iniciativa del Col·legi de Metges de Girona que fa seguiment i una avaluació periòdica de l’execució del projecte, confia que el projecte del nou Trueta seguirà els terminis establerts.

La reacció arriba després que la diputada socialista al Parlament Sílvia Paneque alertés aquesta setmana sobre el retard en el projecte i que encara no s’hagués començat la fase de redacció del projecte executiu. 

El conseller de Salut, Manel Balcells, va explicar que un dels passos importants era obtenir els terrenys per part dels ajuntaments per tal de convocar un «concurs d’idees» el primer trimestre de 2024. 

El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, i el cardiòleg Ramon Brugada, tots dos membres de l’Observatori, asseguren que estan fent seguiment de l’evolució del projecte i confien que la cessió de terrenys es faci efectiva en els propers mesos. De fet, aquest mes es reuniran amb l’Ajuntament de Salt, que és qui té més pes, per tal de valorar la situació.

Fonts de l’Ajuntament de Salt afirmen a aquest diari que el consistori segueix avançant amb els tràmits urbanístics per poder fer la cessió dels terrenys per al nou Campus de Salut i preveu que a principis del 2024 estigui en disposició de fer les cessions corresponents, tal com es va acordar amb el departament de Salut en la darrera reunió paritària que van fer. En paral·lel i mentre s’espera poder formalitzar aquests últims tràmits, el consistori saltenc assegura que ha aprofitat per avançar i guanyar temps en tràmits com l’ambiental o en la mobilitat a tot el sector.

Per altra banda, segons afirmen des de l’Observatori, el Pla Funcional ja està pràcticament enllestit. Aquest Pla funcional assistencial hospitalari descriu tot el que fa referència a l’estructura que ha de tenir l’àrea assistencial del futur Campus de Salut com ara la superfície, els criteris d’ordenació funcional i el disseny dels espais. Els membres que han fet el pla són professionals del Trueta, Santa Caterina i la Regió Sanitària de Girona.