S’estrena un documental dedicat als 25 anys del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

La commemoració també compta amb la creació d’un rap i d’un mural que es pintarà a Can Castellanes

Un moment del videoclip de la cançó creada.

Un moment del videoclip de la cançó creada. / DdG

DdG

El documental dedicat als 25 anys del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) es va estrenar ahir a la tarda als Cines Olot entre una gran expectació. La producció, sota el títol '25 anys al servei de les persones' i obra de Zeba Produccions, fa un repàs per la història de l’ens a partir d’entrevistes a professionals, usuaris i entitats que col·laboren amb l’organisme. Al llarg de poc més de setanta minuts, el públic va poder conèixer el recorregut del Consorci i els canvis que s’hi han anat introduint per a poder donar resposta a les necessitats socials de la comarca. 

El Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot van posar en marxa aquest organisme l’any 1998 amb la voluntat de treballar de manera coordinada en la prestació dels serveis socials als municipis de la comarca. Des de l’atenció a la infància i a la joventut passant per l’acompanyament i l’atenció a les persones grans i a la comunitat, així com la promoció social, el servei d’acollida, el servei de teleassistència o la gestió del menjador social, entre d’altres serveis. 

Amb la voluntat de commemorar el primer quart de segle d’història de l’ens i explicar el treball i l’acció social a la comarca, des de principis d’any s’han dut a terme diverses activitats que culminaran aquesta tardor. Al llarg de les darreres setmanes s’ha dut a terme un taller amb una trentena de professionals i persones ateses pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa que, amb l’acompanyament de la cantant i compositora Paula Grande, han creat una cançó en forma de rap.

Aquesta acció, juntament amb la creació d’un mural que es pintarà a Can Castellanes, seran les últimes activitats de la commemoració del primer quart de segle del CASG. La localització escollida té la voluntat de reconèixer i mostrar la importància la seu física del Consorci. Ara, es vol deixar una empremta cap enfora, cap a la ciutadania, perquè esdevingui un punt de referència per la comarca. El mural serà obra d’Els Artistas Salchichas (Maria Camila Sanjinés i Manel Quintana); un col·lectiu artístic que treballa des del llenguatge de l’art, l’acció i la interacció.