Surten a concurs més de 30 places vacants de lletrat de justícia a la província

El cartell a l'entrada els jutjats de Figueres.

El cartell a l'entrada els jutjats de Figueres. / Gemma Tubert (ACN)

Ariadna Sala

Ariadna Sala

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha tret a concurs més de dues-centes places de lletrat de l’administració de justícia arreu de l’Estat. A la província de Girona s’ofereixen 32 vacants que es preveu cobrir amb lletrats que hagin estat com a mínim dos anys en el seu anterior destí.

Segons consta als annexos adjunts a la convocatòria del concurs de trasllat publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), a la demarcació hi ha vacants a tots els jutjats gironins, essent els de Figueres els que copsen més demanada. Concretament, hi ha un total d’onze places vacants de cadascun dels vuit òrgans de primera instància i instrucció, una pel jutjat social i dues més pels dos jutjats penals. Per darrere, Blanes és el segon partit judicial que acumula més demanda de lletrats, amb cinc places que s’ofereixen. A Girona i a Santa Coloma de Farners hi ha quatre vacants en cadascun dels jutjats; a Sant Feliu de Guíxols, tres; a la Bisbal d’Empordà, dos; i a Olot, Puigcerdà i Ripoll una cadascun. 

Les condicions per participar en el concurs són, principalment, haver treballat durant com a mínim dos anys en l’anterior destinació, en el cas de funcionaris de nou ingrés. Els que no tinguin un destí definitiu poden apuntar-se al concurs de trasllat sense limitació temporal. 

En canvi, no s’hi pot participar en cas de suspensió ferma, en cas de situació d’excedència o amb sanció.

Tots els tràmits per participar es fan telemàticament.

Catalunya, al podi

Com és habitual, Catalunya concentra una part important de la demanda de jutges, magistrats, fiscals i lletrats de justícia. A la demarcació hi ha una setantena de lletrats, per la qual cosa implica que prop de la meitat de les places estan vacants.

En aquest sentit, el Departament de Justícia va tornar a reclamar tot just fa uns dies a l’Estat que apugi la ràtio de jutges, ja que Catalunya compta amb 10,90 per cada 100.000 habitants. La mitjana a l’Estat, en canvi, és d’11,60 jutges per cada 100.000 habitants. Per assolir la mitjana, caldria disposar de 55 jutges i magistrats més.