El Centre Catòlic d’Olot cedeix el seu fons a la ciutat

Consta de 3.990 fotografies i de documentació de l’Agrupació Fotogràfica de l’entitat

Alguns dels documents cedits.

Alguns dels documents cedits. / ajuntament d'Olot

DdG

El Centre Catòlic d’Olot ha cedit el seu fons a la ciutat. Consta d’un volum total de 3.990 fotografies -en format paper, negatius i diapositives- i de documentació textual de l’Agrupació Fotogràfica de l’entitat, a més d’altres materials que aviat es revisaran i compatibilitzaran. L’Arxiu Comarcal té previst incorporar més documentació resultant de l’activitat actual i futura dels Catòlics.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot celebrada l’1 de febrer va aprovar el contracte per a la cessió en règim de comodat i dels drets d’explotació del Fons Centre Catòlic d’Olot. L’alcalde d’Olot, Josep Berga i el president dels Catòlics, Marià Clavell, van signar el mateix dia a l’acord per aquesta cessió amb destí a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, informa el consistori

El Centre Catòlic d’Olot es va fundar l’any 1878 amb el nom de Centro de Católicos de Olot y su comarca, que provenia de la Escuela de Obreros Olotenses. Va néixer com una societat cultural que de seguida va aixoplugar tota mena de grups culturals, artístics i esportius i va diversificar les seves activitats en diferents seccions.