Des dels inicis de Ràdio Girona, als estudis situats al carrer Bonaventura Carreras i Peralta, i fins a la seu actual a la plaça Josep Pla, ha passat força temps. Tant de temps com tres quarts de segle, que queden recollits a l'exposició 75 anys en sons i imatges, una mostra que es va inaugurar ahir al Col·legi de Periodistes de Girona. Aquest és l'acte de commemoració dels 75 anys de Cadena SER a Girona que hi dóna oficialment el tret de sortida, i s'ha organitzat de manera conjunta amb el Col·legi.

Com no podia ser d'altra manera, la intenció de l'exposició és ser un recull "biogràfic" de l'emissora al llarg de la seva trajectòria. Amb aquest objectiu, s'hi poden veure fotografies de concursos celebrats a l'emissora com Buscando la fama o la Radio Escolar, i de locutors mítics de l'emissora, com Francina Boris, la primera locutora, que també va ser present a la inauguració d'ahir. A més, un petit documental il·lustra sonorament aquest espai.

A l'acte hi va intervenir Jordi Grau, en representació de la junta del Col·legi de Periodistes i que va treballar durant deu anys a Ràdio Girona. Va voler destacar que l'emissora ha estat sempre "la ràdio de la ciutat, sempre hi ha tingut una gran implicació". Grau també va voler defensar el paper d'"entreteniment" que va complir durant els anys de dictadura, quan informar era una tasca molt complicada, o gairebé impossible.

Per la seva part, el director de l'emissora, Jaume Serra, va expressar la seva satisfacció per estar exposant al col·legi, "el que vol dir que hem deixat de ser la germaneta pobra del periodisme i finalment hem trobat el nostre espai". També va voler parlar del complicat moment pel qual estan passant els mitjans de comunicació, però mirant enrere, "hi ha hagut èpoques molt més difícils que ara - referint-se sobretot de la Guerra Civil - i Ràdio Girona sempre hi ha estat, hi és i continuarà essent-hi en el futur".

Així doncs, amb aquesta mostra l'emissora es vol acostar encara una mica més al públic , fent de l'aniversari una efemèride a celebrar des de la vessant ciutadana.

75 anys en sons i imatges es podrà veure al Col·legi de Periodistes de Girona fins a finals del proper mes de març. A partir de llavors, està previst fer-la itinerar per altres sales d'exposició de les comarques de Girona.