Google ha digitalitzat des de 2007 més de 35.000 llibres de la Biblioteca de Catalunya, des que les dues parts van signar un acord fa dos anys per situar a Internet una selecció dels seus fons no subjectes a drets d'autor.

Els llibres digitalitzats formen part del Projecte de Biblioteques de Google (Google Llibres), que es preveu que arribi a digitalitzar els anys vinents uns 100.000 llibres del fons de la Biblioteca de Catalunya (BC), van explicar ahir en el decurs d'un acte que també va incloure la presentació de la versió en català del seu cercador de llibres (http://books.google.cat), disponible en 42 llengües.

Els 35.000 llibres digitalitzats fins ara ocuparia en suport paper prop d'un quilòmetre lineal de prestatgeria, i majoritàriament són obres editades al segle XIX.

Entre aquests volums destaquen Don Juan de Serrallonga, de Víctor Balaguer (1868); Cuentos del avi, de Serafí Pitarra (1867); Crónica catalana, de Ramon Muntaner (traducció al castellà d'Antoni de Bofarull, 1860) o el Diccionari català-castellà, de Magí Ferrer (1854).