El rodatge d'Ermessenda, una pel·lícula per a televisió ambientada en els segle XI i que adaptada la vida de la que va ser la comtessa de Barcelona, Girona i Osona, començarà avui a la ciutat de Girona. Aquest personatge que interpreta l'actriu Laia Marull, es considerat la primera dona política de Catalunya essent cabdal en els afers del seu home Ramon Borrell, com també amb els del seu fill i, posteriorment, del seu net. El resultat d'aquesta mini sèrie, a càrrec d'Ovideo, es podrà veure properament a TV3, que segueix produint projectes de ficció per a ser emesos en televisió en la mateixa línia que Les veus del Pamano i Serrallonga.

El rodatge a Girona estarà centrat en dos escenaris, en primer lloc la zona de Sant Daniel on Ermessenda va fundar el monestir femení, i l'altre escenari cabdal serà la pujada de Sant Domènec.

Per a dur terme aquest rodatge ha estat vital l'existència de la Girona Film Office de l'Ajuntament de Girona, que forma part de la xarxa Barcelona-Catalunya Film Comission que compta amb més de 80 municipis catalans agregats i que s'encarrega de gestionar tots els tràmits per a dur a terme qualsevol tipus de rodatge a la ciutat, segons han informat fonts municipals.