L'Associació Salvem Susqueda, ha programat un acte per al proper 30 d'abril que consistirà en una audició de sardanes i un sopar ben especial. Es tracta de reunir en una única ocasió una cobla virtual que portarà el nom de La Principal de Susqueda, i estarà formada per músics d'arreu de les nostres contrades, alguns en actiu i altres ja jubilats que s'han volgut sumar a la reivindicació de l'asssociació, participant com integrans de la cobla de manera totalment altruista.

Josep Loredo, en nom de l'Associació convida "tots els sardanistes que vulguin ser solidaris amb un tema tan important com la preservació de l'entorn, que alhora podran gaudir d'una vetllada amb una cobla singular que farà la seva primera i única actuació a dos quarts de nou del vespre".

L'Associació lluita perquè no es faci una segona pedrera a la carretera que va del Pasteral al pantà de Susqueda. Loredo manifesta que les raons són "mediambientals i ecològiques; per les molèsties acústiques, de pols, i l'excessiu trànsit de camions; perquè es construeix davant d'una casa de turisme rural, Els Terrats; per la contaminació que patirà el riu Ter, i perquè les detonacions es faran a menys de 3 km en línea recta de la presa de Susqueda".