Aquesta no és sinó una més de les demostracions palpables de les moltes possibilitats que té la música de cobla. Ens referim a Amargós&Vidal: dues visions contemporànies de la cobla, el treball discogràfic de la Cobla Sant Jordi (editat per Columna Música) que competirà amb Avísale a mi contrario que aquí estoy yo, de Jerry González, i Piano Ibérico, de Chano Domínguez en la categoria de millor àlbum de jazz dels propers Premis de la Música.

Aquest dimarts passat es va iniciar el període de votacions per part dels més de tres mil membres de l'organisme fundat per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i la AIE, així com per diversos representants de discogràfiques i de l'àrea de promoció musical.

La cobla al segle XXI

El veredicte d'aquests prestigiosos premis es donarà a conèixer en el marc de la gala dels Premis de la Música que tindrà lloc el proper 18 de maig al teatre Arteria Coliseum de Madrid. La trobada commemora el quinzè aniversari d'aquests guardons, als quals en?guany hi ha nominats artistes com M Clan, Rosendo, Joan Manuel Serrat o Kiko Veneno.

Joan Albert Amargós i Lluís Vidal, dos músics i compositors de reconeixement internacional, donen nom a aquesta proposta de la Cobla Sant Jordi subtitulada Dues visions contemporànies de la cobla. Aquest concert ja va ser editat en format discogràfic, que inclou l'esbós simfònic Variants de color i la Simfonieta concertant, ambdues signades per Amargós, així com la suite La llegenda de Sant Jordi, obra de Lluís Vidal.

Aquestes tres peces dels dos autors ja van ser estrenades per separat a partir de l'any 2002, per ser unides posteriorment en aquest treball discogràfic, i no hi ha dubte que aporten a la cobla un alt valor de contemporaneïtat, com bé ha valorat aquesta nominació.