01 de juny de 2011
01.06.2011

L'OMS diu ara que l'ús del telèfon mòbil podria augmentar el risc de càncer

Un grup de 31 científics afirma que la revisió de les evidències apunta que aquesta utilització seria "possiblement carcinògena"

01.06.2011 | 02:00
Segons l´IARC, caldrà estudiar com disminuir l´exposició als dispositius.

Utilitzar telèfons mòbils pot incrementar el risc de patir certs tipus de càncer cerebral en éssers humans, per la qual cosa els seus usuaris haurien de pensar en com reduir la seva exposició a aquests aparells, segons van anunciar ahir un grup d'experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).
En concret, un grup de treball format per 31 científics de 14 països, reunits en l'Agència Internacional per a la Investigació en Càncer (IARC, sigles en anglès) de l'OMS, va dir que la revisió de totes les evidències científiques disponibles suggereix que l'ús de mòbils podria classificar-se com "possiblement carcinogen".
Aquesta classificació podria fer que les autoritats sanitàries de Nacions Unides revisessin les seves recomanacions sobre els mòbils, segons admeten els experts de la IARC. No obstant això, reconeixen que caldrà realitzar més investigacions abans de confirmar el vincle.

Revisió de les proves
L'OMS havia dit abans que no existien evidències clares sobre l'existència d'un vincle entre l'ús de mòbils i el càncer.
Segons el cap del grup de la IARC, Jonathan Samet, "després de revisar, bàsicament, tota evidència rellevant (...) aquest grup de treball ha classificat els camps de radiofreqüència electromagnètica com possiblement carcinògens per als humans".
Samet va precisar que algunes evidències suggereixen un vincle entre un major risc de glioma, un tipus de càncer cerebral, i la utilització de telèfons mòbils.
Aquest anunci arriba després que un estudi publicat l'any passat, que va observar a gairebé 13.000 usuaris de mòbils durant 10 anys, no proporcionés una resposta clara sobre si els mòbils causaven o no tumors cerebrals.
Aquesta decisió ha estat esperada amb interès per les companyies de telefonia mòbil i pels grups que han mostrat el seu creixent preocupació per la possibilitat que l'ús de mòbils pogués ser perjudicial per a la salut.
L'ús de mòbils ha augmentat dràsticament des de la seva introducció al mercat a principis dels anys 80 i ara prop de 5 bilions d'aparells s'usen a tot el món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema