La soprano María Bayo inaugura demà a l'Auditori de Girona el Festival de Músiques Religioses i del Món, que se celebrarà fins al pròxim 10 de juliol en aquesta ciutat amb un total de 21 concerts.

Bayo oferirà a partir de les 22:00 hores un recital ple d'oracions que s'han adaptat al llenguatge musical i entre les quals destaquen l'Ave Maria de Schubert i el de Bach/Gounod.

La navarresa estarà acompanyada sobre l'escenari per un cor d'uns 150 cantants per interpretar peces com l'Al·leluia del Messies de Handel o In Paradisum del Rèquiem de Fauré.

Un altre artista que actuarà al Festival de Músiques Religioses i del Món és Pablo Milanés, que actuarà el 30 de juny a l'escenari de les escales de la catedral de Girona.

El cubà presentarà el seu últim treball, 'Regalo', i repassarà les millors cançons d'una trajectòria de més de quaranta anys de carrera i altres tants discos editats.

La britànica Anoushka Shankar acudirà a la cita gironina el 3 de juliol també per oferir el seu repertori a les escales de la catedral.

Shankar, filla de Ravi Shankar, presentarà el seu nou projecte, 'Flamenco Gypsy Journey', que explora l'origen del flamenc a l'Índia a través dels gitanos del Rajasthan.

Un clàssic de la rumba catalana com Peret o una actuació del Ballet Reial de Cambodja formen part també d'un festival que acabarà el 10 de juliol amb la interpretació de diferents peces de Bach a càrrec del conjunt alemany Cantus Cölln.