Els tres germans Roca sempre han reconegut que les arrels d'un dels nostres restaurants més reputats internacionalment, El Celler de Can Roca, es troben en l'amor per la cuina que els va ensenyar la seva mare, la Montserrat. I ara, aquesta essència de la cuina catalana tradicional s'ha plasmat a Roots. Essential catalan cuisine according to El Celler de Can Roca, un llibre on Joan Roca explica al públic anglòfon les receptes que la seva mare ha desenvolupat al llarg de la seva vida al restaurant que va veure créixer els xef, sommelieri pastisser d'El Celler, respectivament.

El llibre, editat per Librooks, presenta més de 120 receptes que recullen el millor de la cuina catalana, vista a través del recentment reconegut per l'Acadèmia Internacional de Gastronomia amb el Grand Prix de l'Art de la Cuisine 2011.

Aquest llibre, de gran interès per al turista gastronòmic, explica al lector anglòfon els fonaments de la cuina catalana, amb totes les elaboracions bàsiques i recorrents que intervenen a incomptables plats del receptari popular. També s'hi detallen les tècniques de cocció usades, i s'ofereix un breu glossari de productes típics, de tal manera que el lector disposi de tota la informació necessària abans d'abordar alguna de les 120 receptes.

Un homenatge a la tradició

Entre els plats recopilats n'hi ha de gran senzillesa i alguns de més elaborats, des dels calamars a la romana, els canelons de festa major, el tradicional fricandó de vedella o la sarsuela de peix.

Escrit amb un llenguatge amè, Joan Roca ha volgut posar els processos a l'abast del cuiner aficionat, acompanyant-los d'interessants observacions sobre els diferents productes, preparacions, versions i presentacions de cada plat.

En definitiva, el receptari suposa un petit homenatge a la cuina tradicional catalana, la base de la gastronomia que Joan Roca duu a termer a El Celler, el segon millor restaurant del món segons The Best Restaurant of The World i guardonat amb tres estrelles Michelin.

L'editorial Librooks és una nova plataforma de continguts especialitzats i inèdits en línia amb les noves tendències socials i econòmiques; Roots. Essential Catalan Cuisine according to El Celler de Can Roca és el seu primer títol a la col·lecció Cooking Librooks.