Diferents col·lectius i agents professionals de les arts escèniques a les comarques de Girona han dirigit una carta a la regidoria de Cultura de l'Ajuntament per mostrar el seu "malestar" en referència a les bases de les beques Kreas d'enguany. Aquest "estupor davant la insensibilitat d'aquells que vetllen per la cultura" ve del fet, segons que apunten, que les bases "han comportat l'eliminació immediata de creadors que fa anys intentem mantenir-nos dins el panorama de les arts escèniques".

Entre els 26 creadors hi ha companyies de teatre com Mithistòrima, Playground, La Mentidera, La Bleda o La Planeta; la Plataforma de Dramaturgs de les comarques gironines; i representants del món de la dansa. Aquests consideren que algunes de les bases de les beques Kreas situen la professió "en el pla de l'amateurisme, tractant amb el mateix criteri companyies professionals -amb major o menor trajectòria- que individus o entitats que no tenen cap intenció de professionalització".

És per això que amb la carta, demanen que "es valori" la seva feina, i que en properes convocatòries "es prioritzi la qualitat artística i el nivell de professionalitat dels projectes que es presentin". També apunten que les companyies que han fet "l'esforç de professionalitzar-nos" han de mantenir una infraestructura que necessita un ritme de producció "que mai serà trianual, com sembla que les bases Kreas ens estan obligant".

Entre d'altres punts, també apunten que no estan d'acord en la base "que exigeix que la majoria dels creadors del projecte siguin gironins", perquè una manera de créixer és "la interrelació amb altres creadors" d'aquí i de fora.