Josep Arnau i Figuerola, el mateix que va ser director de l'Escola Universitària Politècnica de Girona, i president de la Diputació de Girona (1987-1994), rebrà la màxima distinció de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), la Medalla d'Or, a proposta del rector d'aquest centre, Antonio Jimeno. La Junta de Govern de la UNED va aprovar per unanimitat la proposta aquest dimarts.

Josep Arnau es va mostrar ahir feliçment satisfet per una distinció sobradament justificada. No en va, Arnau ha estat relacionat al centre associat a la UNED de Girona durant 37 anys, des de la seva creació, una iniciativa de l'aleshores president de la Diputació, Antoni Xuclà. "Jo era director de la Politècnica i em van venir a buscar per establir una col·laboració en l'àmbit cientificotècnic", recordava ahir Arnau, no sense emoció nostàlgica, en declaracions al Diari de Girona.

Director des del 2001

Arnau ha estat al llarg dels anys d'una manera o altra vinculat a la UNED, relació que a partir del 2001 es va intensificar, ja que va guanyar el concurs de mèrits per dirigir el centre a Girona.

Arnau està convençut que la universitat ha volgut premiar l'esforç dels últims 10 anys, que Arnau atribueix sobretot a l'"equip humà" que l'ha acompanyat en una singladura que ha permès inaugurar el COIE (Centre d'Orientació, Informació i Treball), signar més de 120 convenis amb ajuntaments i altres entitats perquè els alumnes facin les pràctiques, i establir el curs de preaccés i el SPA (Servei de Psicologia Aplicada).

Tota aquesta etapa renovadora culminarà amb el trasllat de la seu des del carrer Sant Josep de Girona fins els nous locals de l'antiga fàbrica Coma Cros de Salt, sobre les instal·lacions de l'ERAM, escola universitària adscrita a la UdG. Les obres es licitaran el mes vinent i els locals s'inauguraran previsiblement amb l'inici del curs 2013/2014.

Però aleshores Josep Arnau ja s'haurà jubilat, si no troba la manera de mantenir-se uns mesos més en el càrrec, els suficients per culminar un laboriós procés de trasllat que s'ha gestionat durant la seva estada al front de la institució. Precisament, l'acte d'imposició de la Medalla d'Or està previst per a la inauguració del curs 2013/2014, ja en la nova seu. "Aquesta casa me l'estimo. Gràcies a l'equip que em fa costat", ha dit.