Un particular cavallet de mar és la imatge que obre enguany les comportes de l'inund'ART, que en la seva setena edició es proposa inundar de nou de propostes artístiques multidisciplinars. La mostra se celebra per primer cop a ple estiu, però amb la mateixa filosofia de sempre: omplir els carrers, places i ponts de la ciutat d'intervencions plàstiques, visuals, musicals i escèniques; i afavorir l'intercanvi d'experiències en un diàleg constant amb el públic.

Entre el 6 i el 8 de juliol s'han programat una seixantena d'intervencions per a tot tipus de públic (concerts, teatre, dansa, clown, cercaviles, exposicions, cursos...), la majoria de les quals són gratuïtes per mostrar una vegada més la voluntat de ser un esdeveniment obert a tothom.

Com a preludi, demà s'ha organitzat una master class de noves tendències del llenguatge; i ja divendres es donarà el tret de sortida amb la inauguració de l'espai expositiu de la Casa de Cultura, que acull quinze instal·lacions i audiovisuals. Al mateix temps també s'estrenarà la macrosala d'exposicions del carrer, que ocuparà bona part del barri Vell amb 24 muntatges més. També a la tarda, s'estrenaran les primeres performances al carrer, amb propostes multidisciplinàries i de dansa.

A la nit es donarà protagonisme també a la música, en la ja tradicional festa d'inauguració al pati de la Casa de Cultura amb les actuacions del sextet barceloní Tazzuff, que presentaran temes de folk fusió del seu disc Camaleons Daltònics i els Larumbé, que ens inundaran de rumba-rock amb el repertori de Mirando pa Taubaté. La festa nocturna també inclourà espectacles de dansa i teatre.

Dissabte i diumenge, la programació es completarà amb instal·lacions al carrer i espectacles de clown i acrobàcia aèria, i concerts de new folk i folk pop català. A la nit, el Centre Cultural de la Mercè acollirà la nit d'Arts escèniques, que inclou actuacions de dansa i teatre a càrrec de Múcab Dansa, Sarita La Ditera i Teatro Entre Escombros. El programa acabarà diumenge al vespre amb una festa de cloenda a la Rambla amb el folk acústic de Tona Gafarot i les notes de pop rock dels Acousters.

Més participants i qualitat

La programació és el resultat d'un procés de selecció dels artistes que s'han presentat a una convocatòria que premia els guanyadors de cada disciplina amb la participació en la mostra i amb premis. La relació de guanyadors es farà públic el dilluns 9.

Cada any augmenta el nombre d'inscrits a la convocatòria: si l'any passat en van ser uns 400, en aquesta edició la xifra ha augmentat fins als 500. Segons els organitzadors també ha pujat la qualitat artística de les obres seleccionades, la qual cosa ha fet que la tria dels participants hagi estat especialment complicada.