La nova producció de Pedro Burruezo amb la Bohemia Camerata, titulada 'Misticísssimus', ha iniciat el cicle 'Música i Mística al s.XXI' del Festival de Porta Ferrada. Aquest concert ha comptat amb la col·laboració de la Coral Cypsella, de Sant Feliu de Guíxols, que ha barrejat els sons de llaüts orientals, violes, cors i guitarres amb els textos de Burruezo sobre les virtuts del món medieval. L'artista ha ofert un gran recital on ha mostrat el seu domini d'idiomes com el català, el llatí, l'italià o l'àrab. L'espiritualitat, el misticisme i els sons melòdics d'aquesta obra no han deixat indiferents a les 500 persones que s'han aplegat al monestir de Sant Feliu de Guíxols.

'Misticíssimus' es una obra atípica de l'artista Pedro Burruezo que engloba un total de deu assaigs originals que s'aproximen al món medieval, la societat actual i el canvi de pensament entre aquestes dues èpoques. Amb el suport de Jovic Sagristà als cors i la guitarra, Josep Ramon Roy al piano, Maia Kanaan amb la viola, Yusuf Mayans amb el llaüt oriental, Iván Lorenzana al violoncel i Miguel Donaire a les percussions han ofert un recital complet que ha encisat al públic assistent. Monti Galdón ha estat l'encarregat de dirigir la Coral Cypsella, de Sant Feliu de Guíxols, que ha acompanyat a la Bohemia Camerata.

Després d'arrasar durant la presentació oficial al BioCultura en el Palau Sant Jordi l'espectacle ha arrancat aplaudiments i els visitants s'han mostrat molt satisfets. Els assistents han pogut escoltar obres com 'Tribulationibus', 'Itimad', 'Haba Naguila / El Call de Girona' o 'Meravellosos', entre d'altres.

Cap de les obres ha deixat indiferents als assistents, un dels principals objectius que busca aquesta obra. 'Misticíssimus' parla sobre la crisi econòmica, el model capitalista actual i vol despertar la curiositat - mitjançant melodies encisadores- i fer reflexionar a les persones sobre alguns dels paradigmes sobre els quals està basada la societat actual.

Un objectiu que ha aconseguit en aquest concert al Festival de Porta Ferrada. Els assistents s'han mostrat molt satisfets amb l'espectacle i han aplaudit llargament cada una de les peces musicals. El concert, que ha durat més d'una hora i mitja, ha omplert de gom a gom tot el monestir de Sant Feliu de Guíxols.