El dissenyador d'interiors gironí Manel Baulida va signar ahir el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Girona per cedir la seva obra gràfica al Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l'Ajuntament. La donació de la documentació professional del dissenyador d'interiors consta d'un fons format per un total de 86 projectes, la majoria dels quals sobre comerços i establiments de la ciutat de Girona, però també de projectes particulars, datats entre els anys 1973 i 1996.

Va presidir l'acte l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, destacant la importància d'aquest conveni que "servirà per posar en valor la feina dels decoradors d'interiors, que són una part indispensable dels oficis, l'artesania i el coneixement que vénen de molt lluny". L'agraïment de l'artista és recíproc sobre les tasques de conservació de la seva obra "perquè és la manera de guardar uns projectes que em sobreviuran". Per altra banda, la presidenta del Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d'Interiors de Girona (CODDIGI), Teresa Casas, va manifestar la voluntat del Col·legi de "recopilar, ordenar, guardar i, després, poder consultar l'obra de ;anel Baulida, que és d'interès tant per als interioristes i col·legiats com per a la ciutadania en general".

La SGDAP també va adoptar el compromís de garantir la preservació i la integritat d'aquest fons i procedir a la seva organització i a l'elaboració d'instrument de descripció per facilitar-ne la consulta i la difusió. Gràcies a aquesta donació de Manel Baulida, que ha estat una personalitat destacada en la professió del disseny d'interiors en l'àmbit gironí, es posa a l'abast dels investigadors i la societat en general un conjunt documental d'alt interès cultural per a la ciutat.