El xef català Ferran Adrià ha celebrat l'èxit d'El Celler de Can Roca perquè, segons diu, demostra que una petita empresa "pot fer coses increïbles". En declaracions a la premsa des de Londres, on aquest dijous ha presentat la seva exposició sobre El Bulli, Adrià ha dit que el cas dels germans Roca és un exemple dels beneficis de la innovació i l'emprenedoria a Catalunya. "Estem molt contents, és molt important pel país en temps difícils", ha destacat Adrià. El xef del que durant cinc anys va ser el millor restaurant del món ha assegurat que els Roca "no són deixebles" seus. "Són fills d'El Bulli, com ho sóc jo. El Bulli està per sobre de tots nosaltres", ha destacat.

Des de Londres, on dilluns El Celler de Can Roca va ser distingit com el millor restaurant del món, Adrià ha explicat que no va anar a la gala d'entrega dels premis perquè ja no hi competia i havia d'anar a Nova York. "Però llavors vaig dir, ostres, si no hi vaig segur que guanya el Joan!", ha bromejat, assegurant que és un tema del "destí" que tots dos xefs catalans estiguin en el focus mediàtic londinenc durant la mateixa setmana.

Adrià creu que el Celler de Can Roca, com El Bulli, demostra que "una pime, perquè un restaurant és una pime, pot fer coses increïbles". En aquest sentit, ha destacat que la seva exposició a la Somerset House trenca barreres i innova perquè mai abans s'havia fet una exhibició sobre un restaurant. Per Adrià, gràcies als èxits d'El Celler de Can Roca i a l'exposició d'El Bulli a Londres, "en els propers 4 o 5 mesos es parlarà molt de la cuina catalana". "Això s'ha d'aprofitar", ha destacat, remarcant el potencial pel turisme que ofereix la gastronomia al país.