03 de juny de 2013
03.06.2013

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Lloen la natura a la Festa de la Cançó de Muntanya

Uns 250 cantaires de corals excursionistes es reuneixen al Monestir de Santa Maria de Ripoll

03.06.2013 | 07:00

Uns 250 cantaires de corals de centres excursionistes d'arreu de Catalunya es van reunir, un any més, a Ripoll per commemorar la 49a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya.
Aquest cop, un esmorzar de germanor i la visita al Museu Etnogràfic de Ripoll van donar el tret de sortida. Posteriorment, els cantaires van participar en la missa cantada a l'interior del monestir de Santa Maria on van interpretar la Missa dels excursionistes i la Cançó de la rosa, entre d'altres.
Un cop finalitzada, els participants es van plantar al davant del monestir, des d'on van cantar a la natura amb peces de Geisser, el Virolai de Josep Rodoreda i Jacint Verdaguer i, sobretot, La muntanya de Pere Jordà. La jornada va acabar amb un dinar i un concert de corals.
"Les cançons de muntanya són molt conegudes i populars, la nostra cultura està lligada a la natura i els muntanyencs sempre hem volgut retre homenatge a la neu i el bosc", va explicar l'organitzadora de l'acte, Sofia Daura.
Els cantaires, asseguren que les peces musicals estan "profundament arrelades" a les tradicions excursionistes i són una "mostra" de la cultura catalana.
"Aquestes cançons són un reflex dels sentiments del catalans, del país i de la natura que és un fet molt predominant a casa nostra, també mostren la nostra voluntat de llibertat", va afegir el regidor de Cultura de Ripoll, Ramon Santanach.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona