Mazoni, Dolo Beltrán, Izah, Geriona i Cèlia Palli són part dels artistes que formen el cartell de luxe que tindrà aquest any el festival Strenes. Aquests noms se sumen als ja anunciats Joan Miquel Oliver, Elèctrica Dharma, que celebren 40 anys als escenaris, i els sempre presents Blaumut, fins a completar un cartell amb aproximadament una vuitantena d'artistes.

El festival, que se celebrarà entre el 10 i el 25 d'abril, tindrà prop de 50 actuacions de noms consolidats i futures promeses com són l'Andrea Motis i en Joan Chamorro amb l'Orquestra Nacional d'Andorra, Macedònia, The New Raemon, Roger Mas o Miquel Gil i el seu concert celebració dels 40 anys de la Dharma.

Enguany, hi haurà els concerts inèdits de Marinah, exvocalista d'Ojos de Brujo, que presenta un espectacle exclusiu amb el guitarrista flamenc Chicuelo, en Xavier Sarrià, el líder d'Obrint Pas, acompanyat del seu amic Feliu Ventura, en un espectacle acústic anoment Totes les cançons parlen de tu, o l'estrena de l'espectacle infantil del Lax'n'Busto anomenat Lax'n'Xics, on el grup revisarà els seus temes més populars amb la col·laboració de tres corals infantils gironines: el Cor Infantil Preludi, el Cor Infantil Aula Musical i el Cor Geriona infantil.

El públic del festival serà el primer a poder escoltar en directe les noves cançons d'una gran varietat d'artistes coneguts del panorama musical català. Els olotins Teràpia de Shock, Joan Miquel Oliver, d'Antònia Font, el saltenc Tom Hagan o les noies del Cor Geriona en són un exemple.

A més, la Dolo Beltrán, cantant del grup Pastora, que confessava agrair la confiança perquè "no han escoltat res del que estic fent sola", actuarà per primera vegada en solitari. La mallorquina Maika Makovski, reconeguda com una de les artistes més trencadores del país, avançarà per primera vegada les cançons que formaran part del seu nou àlbum d'estudi.

En Vassil Lambrinov, en representació de Blaumut, va dir que que, "tot i que encara fan guàrdies de 24 hores a l'estudi per acabar-lo", el grup estrenarà el seu segon disc a Girona i que "els fa molta il·lusió que tanta gent s'hagi apuntat ja al concert sense haver escoltat ni una nota encara".

Strenes serà un festival de celebracions d'aniversaris. A la dels 40 anys de la Companyia Elèctrica Dharma i Miquel Gil s'hi afegeixen Jaume Pla, sota el pseudònim de Mazoni, que festejarà els seus 10 anys del seu primer disc en català o els manresans Gossos, que en faran 22 als escenaris.

Entre les diverses novetats d'aquest any hi ha la programació de concerts a l'auditori de La Mercè o l'obertura del festival al carrer ja que s'oferiran concerts gratuïts. La cantant de soul i R&B, Izah, i la guanyadora del Premi Descobertes del festival Strenes, Judit Neddermann, actuaran a la plaça Sant Fèlix i el músic islandès Halldor Mar ho farà a la plaça del Mercadal. A més, el darrer dia del festival hi haurà dues actuacions imitant els músics de carrer per un grup que Xavier Pascual, director del festival, no vol revelar però"són molt coneguts i agradaran molt".

Per garantir activitats paral·leles, Strenes tindrà dues col·laboracions, una és amb el festival Intro, els guanyadors del qual actuaran a Sant Fèlix, i l'altra és la programació per primera vegada dels Premis Akustik.

Enguany, per continuar garantint la renovació escènica, el festival aposta per grups menys coneguts com són Ebri Knight, que apunten a ser un dels grups imprescindibles de les festes majors d'aquest estiu, Coriolà o The Crab Apples. Completen el cartell del festival altres joves descobertes com són Leonmanso, The Seihos, Cèlia Pallí, Alba Marbà, Pearson, Anna Moliner i Ariana Abecasis.

Strenes, seguint amb la visió de posar preus accessibles a tothom, tindrà entrades que oscil·len entre els 5 i 25 euros i un abonament que permet comprar entrades per a 2 espectacles i gaudir d'un 15% de descompte.

En total hi haurà aproximadament un centenar d'artistes que ompliran de música i festa els espais municipals de l'Auditori, l'auditori del centre cultural La Mercè, l'auditori Casa de Cultura i el Teatre Municipal, i també els bars, les sales de concert i els carrers de la ciutat.