La Casa Empordà, a la plaça de l'Escorxador de Figueres, inaugurarà demà (13h) la principal exposició plàstica del cicle Empordoneses (sic), la mostra col·lectiva intitulada Bici & Art, que gira entorn del tema de la bicicleta i la sostenibilitat.

Un total de 28 artistes han treballat sobre el tema de les bicicletes velles de les que utilitza la ONG Bicicletas Sin Fronteras fins a convertir-les en obres d'art, alguns per produir pintures, els altres per endur-se peces com cadenes o pedals per integrar-los físicament a la seva proposta.

Enric Tubert ha comissariat l'exposició amb la pariticipació dels següents artistes: Ramon Pujolboira, Laia Bedós Bonaterra, Mònica Grygier, Miquel Duran, Fiona Morrison, Carme Sanglas, Claude Lambert, Jordi Gispert, Narcís Costa, Marta Carreras, Pilar Farrés, Carles Bros, Xavier Raventós, Ramon Fort, Xavier Patxé, Mercè Riba, Rui Gomes, Núria Surribas, Joan Casellas, Pere Bellès, Alex G Cuadras, Juan Pedro Pérez-Moreno, Wolfgang Berus, Daniel Lleixà, Francesc Pascual, Esther Julià, Patricia González i Ester Baulida.

Tubert va explicar ahir que es tracta d'una exposició amb artistes i obra "molt potent" i que el marc, la Casa Empordà, és "el millor espai" i el que "més possibilitats ofereix" ara mateix per a exposicions a Figueres.

"Estic convençut que l'espectador quedarà sorprès de la varietat de solucions i propostes que els artistes poden fer al voltant d'un mateix tema com és la bicicleta", va dir Tubert.

A l'espai de l'antic Escorxador també es podrà veure la projecció Sobre rodes del grup Projecte Dansa. I l'obra Bicicleta amb figures d'alumnes de l'Institut Deulofeu, que ha estat proposada pels professors sobre el mateix tema.

Durant la inauguració, el grup de dansa Col·lectiu el Paller presentarà ...i les bicicletes ja no hi són, amb la presència de Pilar Yglesias, Anna Sastre, Arantxa Ezquerra, Silvina Couste, Maite Álvarez, Dolors Yglesias i Emma Teixidor.