La comissió delegada del Consorci del MACBA, integrada per la Generalitat, l'Ajuntament, el Ministeri de Cultura i la Fundació MACBA, va decidir ahir a la nit acceptar la dimissió del director del museu barceloní, Bartomeu Marí, i va anunciar la convocatòria d'un concurs públic internacional com més aviat millor per buscar un successor.

La decisió es va prendre en una reunió extraordinària que es va prolongar durant dues hores, convocada per tractar sobre la crisi oberta després de la cancel·lació inicial de l'exposició La bèstia i el sobirà, i que finalment va obrir les seves portes dissabte.

L'anunci el va fer el regidor de Cultura de l'ajuntament de Barcelona, Jaume Siurana, en qualitat de president i portaveu, qui va assenyalar a més que també cessen en el càrrec Valentí Roma, el conservador, i Paul Preciado, cap de programes públics, en decidir Bartomeu Marí prescindir d'ells per pèrdua de confiança.

Marí va posar el seu càrrec a disposició arran de la polèmica suscitada després de decidir cancel·lar l'exposició La bèstia i el sobirà perquè incloïa l'obra Not dressed for conquering, de l'austríaca Ines Doujak, en què apareixen en una escena sexual una figura que al·ludeix a Joan Carles I. L'exposició, no obstant això, es va obrir finalment tres dies després.