El productor gironí Edmon Roch s'ha incorporat a la renovada direcció de l'Acadèmia del Cinema d'Espanya com a vicepresident segon. Roch ha entrat en aquest organisme com a integrant de la candidatura encapçalada per l'actor Antonio Resines.

L'Assemblea General de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya es va reunir ahir en sessió ordinària per tal de ratificar Antonio Resines com a president de la institució. La directora i guionista Gracia Querejeta ocuparà la vicepresidència primera.

Resines substitueix Enrique González Macho, que va dimitir el passat 19 de febrer com a president per "motius estrictament personals". Després de la seva ratificació, Resines va explicar que durant els seus quatre anys de mandat hi haurà "continuïtat respecte a l'anterior candidatura".

"Pretenem que hi hagi més fluïdesa en les relacions amb l'administració i emprendre projectes ", va detallar Resines.

L'actor també va destacar que el més positiu de l'Acadèmia és que "és tremendament representativa del que és el sector".

Un any per emmarcar

La designació d'Edmon Roch com a membre de la direcció de l'Acadèmia del Cinema arriba enmig d'un any brillant en la seva trajectòria. El gironí va aconseguir guanyar un Goya el febrer per la pel·lícula El Niño. Per aquesta mateixa cinta, Roch va rebre també un Gaudí. Roch també va aconseguir un Goya el 2010, com a director, pel documental Garbo. El espía.

A través de la productora Ikiru Films, Edmon Roch s'ha convertit en un dels grans productors del cinema espanyola. Entre altres títols, Roch ha estat darrera de Lope, d'Andrucha Waddington (2010), Biutiful, d'Alejandro González Iñárritu (2010) o Las aventuras de Tadeo Jones, de Enrique Gato (2012), entre molts altres.