El músic Pau Riba és l'artista més ben valorat pels músics catalans, mentre que els gironins Sopa de Cabra ocupen el segon lloc, segons un llista que han elaborat per primera vegada els principals intèrprets i grups de Catalunya. La confecció d'aquesta llista va ser una iniciativa de RAC1 i en la votació, que va ser secreta, hi van participar Anna Roig, Blaumut, Cesk Freixas, Els Amics de les Arts, Els Catarres, Els Pets, Ernest Crusats (La Iaia), Gemma Humet, Joan Dausà, Joan Rovira, La Pegatina, Manel, Mishima, Pep Sala, Pere Espinosa, Quart Primera, Quimi Portet, Roger Mas, Sanjosex i Sopa de Cabra.

Des de RAC1 es va indicar que d'aquesta enquesta en va sorgir una variada selecció de més de 50 cançons, i que l'intèrpret més esmentat va ser Pau Riba amb L'home estàtic, Noia de porcellana, Can i Es fa llarg esperar.

En el segon lloc de la llista es troben Sopa de Cabra amb Camins, L'Empordà, Bloquejats i El far del sud. En tercer lloc empaten Jaume Sisa, amb Qualsevol nit pot sortir el sol,El setè cel i Ulls de farina rere el vidre; Els Pets amb Agost, Noia de vidre i Aquest cony de temps, i Sau amb El tren de mitjanit, Boig per tu i Perestroika.

Tres generacions

Segons els seus impulsors, en aquesta llista s'hi representen tres generacions: la de la Nova Cançó, que entre altres inclou Joan Manuel Serrat, Lluís Llach i Marina Rosell; la generació intermèdia, la dels anys 90, entre les quals es ?troben Adrià Puntí i Sangtraït; i l'etapa actual, ja que apareixen Antònia Font, Manel i Quart Primera.