L'anomenada viagra femenina ha fet un pas endavant. Un grup d'assessors de l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, en anglès) ha recomanat a l'agència que aprovi la comercialització de la flibanserina, un medicament que incrementa el desig sexual de la dona i fa créixer el nombre de relacions sexuals satisfactòries en un període de temps determinat. El grup d'experts va donar suport al medicament, sempre que es posi a la venda amb les conegudes advertències sobre els seus efectes secundaris, que en aquest cas són possibles desmais i disminució de la pressió arterial.

La FDA va rebutjar en dues ocasions anteriors el compost, després que altres panels d'assessorament concloguessin que hi havia dubtes sobre la seva seguretat, i no consideressin que hi havia proves suficients que demostressin que el fàrmac és eficaç per a les dones amb poca apetència de relacions sexuals. Sprout Pharmaceuticals, fabricant de la flibanserina, va presentar nous estudis que finalment van convèncer els experts que el seu producte està a punt per sortir al mercat. Entre aquestes proves, la companyia inclou un estudi que afirma que les dones poden conduir amb seguretat després d'usar el medicament, una de les principals preocupacions sobre el compost, ja que pot provocar somnolència l'endemà de ser ingerida.

"La revisió de la flibanserina representa una fita fonamental per als milions de dones nord-americanes i les parelles que viuen amb l'angoixa d'una situació sense tractament mèdic aprovat fins avui", va dir Cindy Whitehead, la presidenta de Sprout, abans de la valoració dels assessors.