El festival creat pels Txarango va tornar a duplicar durant dos dies la població de Sant Joan de les Abadesses gràcies a un model de festival diürn i nocturn inspirat en els festivals europeus als quals han tocat. Al llarg del cap de setmana es va viure un ambient únic que va atreure un nombrós públic familiar juntament amb el públic habitual dels festivals i seguidors del grup ripollenc i el públic local.

L'escenari gratuït de la plaça Major i les atraccions del col·lectiu Antigua i Barbuda, van afegir més d'un miler de persones a les cinc mil que havien exhaurit les entrades ara fa un mes. Unes 6.000 persones en total.

La fórmula de programar diferents disciplines amb el denominador comú del compromís va regalar grans moments al públic, com les actuacions de Leo Bassi o Pallasos en Rebeldía i els concerts dels francesos Babylon Circus, els suecs Hoffmaestro, La Pegatina, Gertrudis, Amparo ?Sán?chez o els valencians Aspencat i Zoo.

«El model de festival europeu intergeneracional, interdisciplinari, internacional i diürn que tant ens ha inspirat durant les nostres gires, és ja una realitat a Catalunya», asseguraven els Txarango.

El seu concert va ser, de nou, el més multitudinari i va comptar amb la col·laboració sorpresa de la Companyia Elèctrica Dharma.

L'extensa gira dels ripollencs tan sols pararà cinc vegades més per Catalunya i culminarà amb un final de gira molt especial titulat «Som Mar» al Sant Jordi Club el pròxim 21 de novembre. Aquest espectacle únic emmarcat en el Festival Internacional de Jazz de Barcelona, comptarà amb les col·laboracions de Chucho Valdés i la Barcelona Big Latin Band.

Després d'aquest concert, Txarango pararà màquines durant tot el 2016 per dedicar-se a altres projectes relacionats amb el grup, inspirar-se per gravar noves cançons i programar la tercera edició del Festival Clownia.