Una clínica de salut sexual de Londres va revelar per error dimarts passat, en un butlletí informatiu, els noms i els correus electrònics de 780 pacients als quals se'ls va diagnosticar el virus de la sida, segons va informar ahir el diari britànic The Guardian. La clínica 56 Dean Street, al barri londinenc de Soho, que va enviar el correu a gairebé 800 pacients, ha demanat disculpes i ha anunciat que ha obert una investigació per aclarir els fets, ja que es tracta d'una «violació de la privacitat».

El butlletí va ser enviat a aproximadament els 800 pacients que s'havien inscrit en l'opció E del servei, que els permet demanar cita i rebre els resultats de les anàlisis a través del correu electrònic. «Em poso en contacte amb vostès per disculpar-me. És un correu que solem enviar de forma individual i aquesta vegada ho hem fet en grup. Tan aviat com ho hem vist l'hem eliminat. Si es troba encara en la safata, si us plau, esborreu-lo», va escriure el doctor Alan McOwan, del Servei de Salut Britànic, en una carta als afectats. «És totalment inacceptable. Estem investigant com ha arribat a succeir i els prometo que prendrem les mesures necessàries perquè no torni a passar», va afegir.

Per la seva banda, un portaveu de la clínica va sostenir que la filtració es va deure a un «error humà» i que la persona responsable estava «consternada». «Estem portant a terme una investigació per saber com va succeir i per assegurar-nos que no torni a passar», va explicar el portaveu.

L'agència de protecció de dades britànica, ICO, que pot arribar a multar amb fins a 500.000 lliures (680.000 euros) la pèrdua de dades, va indicar que estava informada de l'incident i que obrirà una investigació per aclarir-ho.