23 de octubre de 2015
23.10.2015

Mare de Déu del Collell

26.10.2015 | 07:14
Santuari del Collell.

El Santuari del Collell està situat a la confluència entre les comarques de la Garrotxa i el Pla de l'Estany i pertany al poble de Sant Ferriol. Si bé es parla d'una ermita situada en aquest lloc l'any 780, fou el 25 d'0ctubre de 1483 quan un veí del Torn, de nom Miquel Noguer anava per aquest paratges i sentí uns plors dins la capella de l'ermita, hi entrà i contemplà una nena d'uns 8 anys vestida de blanc, que li digué que era la Mare de Déu i li expressà el seu desig de la pràctica de la caritat i la regeneració del Santuari, i així és féu.
Amb els anys el santuari serví de seminari i de col·legi. Ara s'ha convertit en casa de colònies. Cada any, al vols d'aquest dia de l'aparició, es fa una festa commemorativa, que tindrà efecte el proper diumenge. Al matí hi haurà la celebració de la santa missa, presidida pel sr. bisbe de Girona i tot seguit a l'esplanada davant l'església una ballada de sardanes, amb la cobla La Principal d'Olot.
Una anècdota curiosa dels músics. Un any el capellà custodi els digué que després de la missa si podien tocar i cantar el virolai, els músics digueren que sí. Finida la funció, entonaren «Rosa d'abril...», virolai de Montserrat.El capellà manà que paressin, car volia el virolai de la Mare de Déu del Collell, que l'orquestra no coneixia. Vet aquí un fragment: «A Miquel Noguer, un dia / entre plors i grans laments / li dèieu com vos plauria/ ésser honrada novament...».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona