05 de novembre de 2015
05.11.2015

Robin?Williams no va morir per la depressió, segons la seva vídua

Susan assegura, en una entrevista, que l'actor hauria mort en tres anys per culpa de la demència que patia

05.11.2015 | 07:21

Susan, la viuda de l'actor Robin Williams, mort l'any passat, va parlar per primera vegada amb els mitjans nord-americans des de la mort del seu marit, als quals va assegurar que no va ser la depressió, sinó la demència el que va matar al seu marit. En dues entrevistes a la revista People i al magazín matinal de la cadena ABC, Susan va assegurar que no «culpa» al seu marit per suïcidar-se, ja que «només li quedaven tres anys de vida, i havia estat paranoic i ansiós» i , «probablement», d'haver continuat vivint, hauria passat aquest temps tancat en un centre psiquiàtric.
«No va ser la depressió el que va matar a Robin. La depressió va ser un de la cinquantena de símptomes, i un dels petits». La dona de Willians va explicar que aquest patia demència de cossos de Lewy, una malaltia neurodegenerativa que constitueix la tercera causa de demència darrere de l'Alzheimer i la demència vascular. «Reso a Déu perquè el seu cas serveixi per donar a conèixer i activar la investigació sobre aquesta malaltia que pateixen milions de persones arreu del món» va afegir Susan Williams.

Un diagnòstic complicat
La demència de cossos de Lewy és sovint confosa en el seu diagnòstic amb l'alzheimer o el parkinson perquè els símptomes són semblants, i en el cas de Williams els metges creien que es tractava d'aquesta segona malaltia, per la qual cosa no es va determinar la malaltia real fins l'autòpsia. En els últims mesos la condició de Williams va empitjorar notablement i l'actor va començar a experimentar atacs d'ansietat, i fins i tot va patir un accident domèstic amb una porta que li va causar una forta hemorràgia al cap.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema