El nou arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, es va acomiadar ahir de "l'afecte" de La Rioja, a la Diòcesi de la qual es va incorporar el maig del 2004, i va dir que ve a Catalunya, "una terra acollidora", amb la mateixa vocació de "ser pastor, que és estimar la gent".

Omella (Queretes, Matarranya, 1946) es va acomiadar així de la seva estada en la Diòcesi de Calahorra i La Calçada-Logronyo en una eucaristia que va oficiar a la catedral logronyesa de Santa María de la Redonda.

En la seva homilia, va expressar la seva gratitud als fidels de La Rioja pel tracte que li han donat durant els seus anys a la regió i va dir que "sou un imant que atreu". "Algun dia vindré, però també Catalunya és molt acollidora i podeu venir a veure'm", va dir el prelat, qui, emocionat davant "tanta gent" que va omplir el temple, va demanar assistents "portar-me en el cor que, de veritat, en el meu us porto jo". El vi de La Rioja també va estar present en l'homilia del nou arquebisbe, qui va dir que "me'n vaig amb el vi excel·lent de Rioja a Catalunya, que ensenyaré", encara que, en un to distès, va subratllar que en terres catalanes també s'elabora bon vi.

El nou arquebisbe de Barcelona, qui substitueix en el càrrec Lluís Martínez Sistach, va indicar que se'n va a una ciutat gran, amb 2,6 milions d'habitants, però li toca "marxar per fer la voluntat del Senyor", com va fer quan va arribar a La Rioja procedent de la Diòcesi de Montsó (Osca).

Omella, qui prendrà possessió a Barcelona el pròxim dia 26 i que parla castellà, català, francès i italià, va demanar als fidels de La Rioja que resin per ell per "seguir sent fidel al Senyor".

També va explicar la seva visita amb el papa Francesc a Roma, qui li va demanar que "sigui pastor, és a dir, que estimi la gent, com diu sant Agustí, i que bonic!. Això serveix per a qualsevol".