El Festival de Cap Roig se celebrarà enguany del 8 de juliol al 17 d´agost amb un cartell d´artistes encapçalats pel britànic Rod Stewart, el guitarrista Santana, els llegendaris Status Quo i les irlandeses The Corrs. Manel, Love of Lesbian, Sopa de Cabra, Sergio Dalma i Els Catarres seran la quota catalana d´una edició amb presència majoritària d´artistes pop estatals: Amaral, Malú, Melendi, Manuel Carrasco, Alejandro Sanz, Rosario i Antonio Orozco, entre altres. El preu mitjà de l´entrada del festival, que espera rebre en la seva setzena edició 44.000 espectadors, és de 58 euros. Un estudi de la consultora PwC sosté que el festival va generar 14,7 milions "d´impacte directe" en l´edició de 2014.

El proper Festival de Cap Roig estarà encapçalat per l´ex líder de The Faces, el veterà Rod Stewart, un artista que el certamen "perseguia" de feia anys, segons ha confessat el seu director, Juli Guiu, aquest divendres. De gira per Europa després d´anys sense moure´s dels Estats Units, Steward tancarà el seu ´tour´ a Cap Roig.

Els altres caps de cartell internacional són el mexicà Santana -un altre artista desitjat pels organitzadors de la promotora Clippers-, els llegendaris Status Quo, el conjunt irlandès The Corrrs, i com a propostes més joves, l´ex líder de The Verve en solitari, Richard Aschoft i el duet d´indi-folk Kings of Convenience.

D´altra banda, Manel encapçala la representació local al festival, amb el seu retorn als escenaris per presentar nou disc, ´Jo competeixo´, del qual precisament aquest divendres s´ha fet públic el primer single (´Sabotatge´). Love of Lesbian, també presentant el seu nou disc ´El poeta Halley´, Sopa de Cabra i Sergio Dalma, completen aquesta parcel·la del cartell.

No és novetat, però enguany el cartell d´artistes pop espanyols és especialment abundant. A més, hi ha tres músics que van actuar l´any passat i repeteixen en aquesta edició: Antonio Orozco, Alejandro Sanz i Melendi. La resta són Amaral, Manuel Carrasco, Rosario i Malú.

En un altre pla, hi haurà les actuacions de la soprano Ainhoa Arteta (en la ´nit solidària´ dedicada al Centre Ocupacional Tramuntana de Palafrugell), el concert especial del 25è aniversari del Club Super 3, ´Tarzan, el musical´, i una vetllada gastronòmica-concert dedicada a l´havanera.

El director del festival i president de la promotora Clippers, Juli Guiu, ha defensat aquest divendres que han confegit un cartell "compensat", del qual ha destacat especialment la presència d´Stewart i Santana. Segons Guiu, des que va assumir la gestió del festival, aquest "no ha deixat de créixer", i ha considerat que Cap Roig està en "el top 3 dels festivals boutique" (no massius) d´Europa.

Enguany l´organització espera sumar uns 44.000 espectadors, la mateixa xifra que la passada edició. El preu mitjà de les entrades és un euro més car (68 euros), i el pressupost global del festival ascendeix als 3,2 milions d´euros.

Impacte econòmic de l´edició del 2014

El director general de la Fundació ´la Caixa´, Jaume Giró, ha exposat aquest divendres els resultat d´un estudi encarregat a la consultora Price Waterhous Cooper sobre "l´impacte econòmic directe" del festival en la seva edició del 2014.

Segons aquest anàlisi, el certamen hauria generat 14,7 milions d´euros "d´impacte directe", és a dir, en llocs de treball i ingressos del sector hoteler i de la restauració, principalment. Giró ha detallat que a l´entorn del festival es van generar 200 llocs de treball a temps complert al comerç minorista, la restauració i en allotjaments, i que els visitants van gastar un total de 5,5 milions d´euros.