L'Estartit exposarà a partir de divendres i fins al 10 de juliol, a la sala d'exposicions de l'EMD, un recull de les fotos originals que la reconeguda fotoperiodista Joana Biarnés va fer el juliol de 1965 a The Bealtes, amb motiu dels seus mítics concerts a Madrid i a Barcelona.

És el segon cop que l'exposició Joana Biarnés i The Beatles, comissariada per Fernando Peracho i Sílvia Omedes, es pot veure en públic, ara en el Festival Beatles Weekend, després del seu pas, l'any passat, pel festival de fotografia analògica Revela't, de Vilassar de Dalt.

Es tracta d'un conjunt d'imatges d'alt valor documental i estètic, que resumeix el dos dies de feina que li va representar a l'autora el seguiment de la visita dels Beatles a Espanya.

Va cobrir el concert de Madrid per al diari Pueblo, però no en va tenir prou. A títol personal, sense encàrrec previ i amb l'objectiu d'aconseguir un material que ningú més tingués, va aconseguir pujar al mateix avió que portava els músics cap a Barcelona. Durant el trajecte, va tenir l'habilitat i la sang freda de fer-los unes fotos des dels lavabos, fins que el guarda de seguretat la va veure.

Aquesta no és l'única anècdota protagonitzada per Biarnés durant dos dies intensos de treball.

També va aconseguir accedir a l'interior de l'Hotel Avenida Palace de Barcelona, on s'allotjaven els Beatles, després de pujar-hi pel muntacàrregues. Un cop a dins, va picar la porta de la suite i al darrere va aparèixer Ringo Starr, que la va reconèixer com la noia de l'avió i la va deixar entrar.

Moltes d'aquestes valuoses imatges es podran veure a l'Estartit. Algunes es van publicar a la desapareguda revista Ondas, a qui l'autora va cedir el reportatge gratuïtament, perquè la seva principal prioritat era que les publiquessin. Anys més tard van publicar-se a la revista Rolling Stone.

L'exposició de Biarnés és un dels plats forts de l'onzena edició del Festival Beatles Weekend de l'Estartit, que se celebrarà del 8 al 10 de juliol. Precisament, l'organització concedirà a Biarnés el premi Beatlemaníac de l'Any.

TV3 i TVE han estrenat recentment de Biarnés el documental biogràfic Una entre tots, i el festival PhotoEspaña 2016 dedica una exposició a la seva dilatada carrera.