Custo Barcelona, Andres Sardá, Ion Fiz, Xevi Fernández i sis dissenyadors espanyols més han convertit el mític sofà Mah Jong de Roche Bobois en un moble solidari, en personalitzar-lo per crear un exemplar únic que se subhastarà en línia el pròxim 3 de novembre per recaptar fons per a OAfrica, una ONG que actua a Ghana. Els deu sofàs s'exposen en el 080 Barcelona Fashion, i Lisa Lovatt-Smith, la fundadora d'OAfrica, una periodista i estilista que va deixar la seva carrera com a editora de Vogue per traslladar-se a Àfrica i dedicar-se a cuidar nens orfes a Ghana, va presentar ahir aquesta exclusiva col·lecció de sofàs.

El barceloní Custo l'ha vestit amb una base de jaquard de ràfia sobre la qual ha recreat amb patchwork de diferents teixits i colors la figura d'una noia; Andrés Sardá l'ha entapissat d'encaix negre, i Ió Fiz l'ha pintat a mà amb dibuixos naif. El dissenyador Xevi Fernández l'ha convertit en una espècie de monstre bo amb pell de gelat de menta i xocolata que té les dents al seient i en el suport de la butaca, gairebé com les tecles d'un piano. També han bolcat la seva creativitat en la butaca Agatha Ruiz de la Prada, Avellaneda, Devota i Lomba, Juana Martín, Purificación García, i Rossy De Palma, que és l'ambaixadora a Espanya de l'ONG.

La iniciativa de convertir un sofà blanc en un llenç sobre el qual els dissenyadors puguin abocar la seva creativitat té el seu origen en una acció similar portada a terme a Mèxic amb artistes contemporanis, segons va explicar Gregory Dias Monreal, director comercial a Espanya d'aquesta firma de mobles francesa. El sofà Mah Jong el va crear fa 40 anys Hans Hopfer i va ser el precursor del chill-out, i a partir de tres elements permet portar a terme diverses composicions, en funció del gust del seu propietari.