17 de agost de 2016
17.08.2016

La UdG es troba entre la trentena d'universitats que estalvien llum i gas

17.08.2016 | 07:31

El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) ha aconseguit rebaixar en els dos últims anys la factura del subministrament elèctric en 5,4 milions, i en 2,7 milions la del gas, a 31 universitats i centres d'investigació, entre les quals hi ha la?Universitat de Girona (UdG), gràcies a la compra conjunta de l'energia. A principi de 2014, el CSUC va adjudicar en subhasta la primera compra conjunta d'electricitat per a 15 universitats i centres d'investigació, aconseguint un estalvi d'1,4 milions d'euros respecte a l'any anterior.
Segons va explicar ahir la coordinadora de Compres Conjuntes en el CSUC, Elena Parpal, «des d'aleshores el nombre d'institucions participants en les compres conjuntes d'energia s'ha duplicat i l'estalvi aconseguit ha crescut fins a 5,4 milions d'euros en la factura de la llum des de 2014 i en la del gas ha estat de 2,7 milions d'euros en els dos últims anys».
En total, la trentena d'universitats i centres d'investigació participants en el grup de compra CSUC han aconseguit un estalvi de més de 8 milions d'euros. En electricitat, el grup de compra ha utilitzat un sistema innovador al sector públic: la compra d'energia a preu variable OMIE licitant el marge de comercialització -incloent els desviaments- amb opció de tancaments trimestrals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit