L'autoritat metropolitana de Bangkok ha creat la «Policia Pokémon Go», una nova unitat que tindrà la missió de vigilar les avingudes principals de la ciutat i evitar que els «fanàtics» del joc de l'any causin una calamitat en la seva cacera de «pokémons», tal com van informar ahir diveros mitjans locals. La nova unitat de vigilància comptarà amb 50 agents armats amb telèfons mòbils amb càmera que custodiaran 10 artèries vials d'aquesta metròpoli habitada per uns vuit milions de persones, sense comptar els suburbis, segons el diari Bangkok Post.

Els carrers seleccionades són Sukhumvit, Phaya Thai, Rama I, Rama IV, Henri Dunant, Sathon, Phetchaburi, Phahon Yothin, Vibhavadi Rangsit i la rotonda del Monument a la Victòria. Així mateix, els qui juguin a Pokémon?Go per la ciutat asiàtica sense respectar les normes, i sempre i quan la seva conducta imprudent amenaci la circulació de vehicles i el trànsit de vianants, seran multats pels agents de la policia. Segons aquesta mateixa informació, les multes imposades als jugadors que infringeixin la llei podrien arribar als 1.000 bat (25,5 euros).

Pokémon Go és un videojoc d'aventures creat pel nord-americà John Hanke i la seva empresa Niantic per a dispositius iOS i Android i que des del seu llançament ha creat una revolució amb desenes de milions d'usuaris a tot el món. Als països asiàtics, la passió que ha despertat el joc ha arribat a crear situacions complicades o d'alteració de l'ordre públic.

Les autoritats de molts països estan estudiant mesures per frenar un fenomen que pot provocar situacions de perill tant per als vehicles que circulen pels carrers, com per als mateixos jugadors, que no presten atenció a res més.