23 de setembre de 2016
23.09.2016

El monjo de Montserrat Hilari Raguer rep avui la medalla d'or de la UB

26.09.2016 | 07:12

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, lliurarà avui la Medalla d'Or de la universitat al monjo de Montserrat i historiador Hilari Raguer, que es va doctorar en Història a la UB el 1975 amb una tesi dirigida per Manuel Jiménez de Parga sobre Unió Democràtica de Catalunya. La Medalla d'Or de la UB distingeix persones naturals o jurídiques que d'alguna manera han destacat pels serveis prestats a la Universitat de Barcelona, o que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a la societat en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.
El monjo benedictí Hilari ?Raguer (Madrid, 1928) és a més llicenciat en Teologia Bíblica, i diplomat en Psicologia Social i en Ciències Polítiques per la Sorbona (París). El 1954 va ingressar al monestir de Montserrat (Bages) i el 1960 va ser ordenat sacerdot. Ha treballat activament en tasques de divulgació bíblica i litúrgica i ha realitzat estudis d'història de Catalunya del segle XX. També publica articles de forma habitual a Diari de Girona.
El 1999 es va encarregar, amb el professor de la Universitat de Barcelona Agustí Colomines, d'avaluar l'arxiu de la Generalitat de Catalunya a l'exili, dipositat a l'Arxiu del Nacionalisme de la Fundació Sabino Arana i tornat a l'arxiu Nacional de Catalunya. Va rebre la Creu de Sant Jordi el 2014 «pel seu compromís social i amb la catalanitat». Raguer ha publicat estudis sobre Manuel Carrasco i Formiguera, el general Domingo Batet i Unió Democràtica de Catalunya durant el període republicà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema