Més de 300 estudiants es van mobilitzar ahir pels carrers de Girona per demanar una rebaixa de les taxes universitàries del 30%. La vaga, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ja va arrencar dimecres a la nit i grups d'estudiants van dormir a diverses facultats.

Des de primera hora, van fer piquets informatius i van tancar amb cadenats les portes d'entrada d'algunes facultats, sense incidents remarcables.

La protesta va deixar completament buides les facultats del Barri Vell i també Ciències, Dret i Econòmiques, al campus Montilivi. En canvi, les classes es van fer amb normalitat al campus Centre i també a la Politècnica.

El motiu de la protesta, que a Barcelona va treure unes 4.000 persones al carrer, és exigir al Govern una rebaixa de les taxes universitàries.

Els joves lamenten que en els darrers anys el preu per accedir a la universitat pública ha anat en augment i que això fa que famílies amb menys recursos ho tinguin cada vegada més difícil per accedir als estudis superiors.

El passat 7 d'abril, el Parlament va aprovar una moció que demanava una rebaixa del 30% de les taxes, seguint un pronunciament fet per tots els rectors catalans, que en aquest sentit fan costat als estudiants.

Segons lamenten els estudiants, el Govern «no ha fet res per aplicar-ho». Per això, el SEPC va convocar la vaga d'ahir arreu de les universitats catalanes. El rectorat va confirmar que tot els treballadors i professorat van poder accedir sense problemes a les facultats.

Els estudiants procedents del campus Montilivi i del Barri Vell es van citar al pati de la facultat de Medicina -a Emili Grahit- per sortir en manifestació pels carrers del centre de la ciutat.

Uns 300 joves es van sumar a la protesta, cridant proclames en favor de la universitat pública i en contra del capitalisme i la privatització dels estudis.

La manifestació va tallar parcialment el trànsit als carrers Emili Grahit, Migdia i Jaume I i va ferparada a la seu de la Generalitat, per acabar-se a la plaça del Vi, davant l'ajuntament, on van tornar a llegir el manifest.