L´Auditori de Banyoles va acollir ahir al matí la projecció en català de la pel·lícula El viatge de l´Unai, el documental sobre la una família banyolina que van viatjar arreu del món per trobar i fotografiar animals en perill d´extinció. La trobada es va acabar amb una ­xerrada amb la família protagonista.

El fotògraf Andoni Canela tenia l´encàrrec d´immortalitzar set animals en perill d´extinció: el llop, el bisó americà, el puma, el pingüí rei, el cocodril d´aigua salada, el calau bicorne i l´elefant. És per això que, juntament amb la seva dona i els seus dos fills, va estar viatjat durant més d´un any arreu del món. Durant aquest temps la família va enregistrar les seves vivències per fer-ne un documental, amb guió de la mare: Meritxell Margarit, escriptora i periodista. No obstant això, el verdader protagonista i narrador és Unai Candela, que només tenia deu anys durant el viatge.

El documental va ser molt ben rebut pel missatge de defensa de la natura que se´n pot extreure, sobretot gràcies a les declaracions de l´Unai. També va ser candidata a sis premis Goya.