24 de octubre de 2017
24.10.2017
Diari de Girona

La Marededéu de Besalú del Museu d'Art va ser comprada per 100 pessetes l'any 1879

Una recerca documental per publicar tot el fons a internet permet descobrir que una pintura de Bertrana és quatre anys més antiga

24.10.2017 | 01:14
Una persona mira la pintura de Bertrana.

El Museu d'Art de Girona ha enllestit, després de quatre mesos de feina, la primera fase del projecte per publicar a internet tot el fons d'aquest equipament cultural.

La revisió i la documentació que s'ha fet ha homogeneïtzat diferents criteris per alienar-se amb la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya.

En total, un equip de tres persones ha actualitzat 3.500 fitxes de les 14.000 obres que integren les col·leccions del museu. En el transcurs d'aquesta feina, s'han trobat informacions noves de peces com la Marededéu de Besalú, una talla del segle XIV que ara se sap que es va comprar per 100 pessetes l'any 1879.

Una altra tasca ha estat posar data a la pintura Nit de lluna a Girona, de Prudenci Bertrana, i descobrir que es va fer quatre anys abans del que es pensava (és del 1913 i no del 1917).

El museu preveu que el proper any es podrà culminar una nova etapa de documentació. La previsió és que al llarg del 2018 tota l'obra del Museu d'Art de Girona es pugui consultar en línia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit