Grans noms de la música tradicional com són els d'Artur Blasco, Urbàlia Rurana, Quico El Célio o Joana Gomila se sumen als ja anunciats de Miquel Gil amb Pep Gimeno «Botifara» i Roger Mas, en la segona edicó del festival Càntut de Cassà de la Selva, que tindrà lloc del 17 al 19 de novembre als carrers i locals de la vila.

El Festival començarà divendres dia 17 amb la inauguració de l'exposició coproduïda amb el Festival Ésdansa de les Preses, Peret Blanc de Beget.

A continuació, serà el torn de Roger Mas que, acompanyat d'una desena de músics dalt l'escenari, oferirà Les cançons tel·lúriques.

Tancarà la primera jornada el Càntut al bar, una de les propostes que més van entusiasmar els assistents l'any passat, en aquesta ocasió amb Joan Boada Bandulimejant + Corrandes són Corrandes, a les 22:30h, al Bar Centre Recreatiu.

El dissabte 18 de novembre començarà de bon matí amb el Càntut a les botigues, una cantada itinerant a càrrec de la Coral Infantil L'Esclop. Seguidament, es durà a terme Del sol a la lluna, una sessió de Biblionadons amb Carmina Rabassedas.

Al migdia, serà el torn del Bàllut, una ball participatiu amb Ballaveu i la col·laboració dels Amics de la Sardana de Cassà de la Selva.

Una hora més tard, el mateix espai acollirà el Sotruck: una sessió de música punxada en una furgoneta dels anys 60 instal·lada al carrer. Serà a càrrec de Dj Mussol, alter ego del periodista i crític musical Ferran Riera.

A l'hora de dinar, torna el Dinar de cantadors dinamitzat per Montse Casanova (14.15 h, La Brasa Grillada, 25 euros).

A l'hora del cafè, una nova sessió al Sotruck, amb el reconegut músic vallesà Carles Belda sota el nom Pd Belda, amb un repertori de sardanes a ritme beat i jotes fetes soul, entre d'altres.

Més tard, es durà a terme la presentació A la manera dels folkloristes, un treball de recerca dels alumnes de música de 4t d'ESO de l'INS Cassà de la Selva.

Seguidament, el grup valencià Urbàlia Rurana oferirà un concert en què presentarà el seu darrer disc, De tornada a les ribes.

El festival seguirà vinculat al País Valencià amb Miquel Gil i Pep Gimeno «Botifarra», que presentaran l'espectacle Nus, per tancar la segona jornada Càntut al bar, amb Carles Belda + La Portàtil.FM.

El cant a Cassà de la Selva

El diumenge dia 19 començarà amb la presentació del vuitè número de la revista Descobrim, dedicat al cant a Cassà, amb una cantada popular amb Joan Casellas i Roser Salart. Més tard serà el torn de Joana Gomila, que convida a viatjar per les ressonàncies de la música popular de Mallorca.

En acabat, serà l'hora del Vermut cantat, amb la dinamització de Gemma Pla i Àlex Carrera. A la tarda arribarà un concert-conferència dels principals investigadors i divulgadors del folklore català: Artur Blasco.

Després es podran sentir les Tonades de violí de muntanya, interpretades per alumnes acompanyats i instruïts per Francesc Tomàs Panxito.

Tancarà el festival l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que presentaran el seu tretzè disc: No tinc diners.