04 de novembre de 2017
04.11.2017

Desconvoquen la vaga de l'Arxiu Històric i el museu Miró de Barcelona

Ciut'art ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors per increments salarials d'entre el 39 i el 63%

04.11.2017 | 07:26

Els representants dels treballadors de l'empresa Ciut'art han desconvocat la vaga indefinida del sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) que es mantenia als centres de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i al museu de la Fundació Joan Miró. El fet té lloc després que l'Assemblea de Treballadors acceptés ahir dijous la proposta de l'empresa, que implica la conversió de les categories dels treballadors dels dos centres equiparant-les a les del conveni sectorial.

Segons els sindicats això comporta un increment salarial d'entre el 39% i el 63%. El pacte també inclou un reconeixement del caràcter especial de les tasques que es fan a l'Arxiu amb una revisió de la categoria aplicada i un complement específic així com el manteniment de les jornades de la plantilla.

La vaga ha durat 78 dies a l'Arxiu Històric de Barcelona i 11 a la Fundació Miró. Al Macba, on la vaga ha durat 67 dies, també s'han aconseguit mantenir els llocs de treball. La vaga en aquest últim centre es va suspendre cautelarment amb el canvi d'empresa ajudicatària.

Des de la plantilla de Ciut'art se subratlla que durant la vaga s'ha comptat amb el suport de la resta d'afiliats del Sindicat SUT, amb la «solidaritat» dels visitants dels centres i d'altres treballadors i amb l'ajuda d'una caixa de resistència que ha «permès mantenir la vaga fins a la consecució dels objectius marcats».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema