Caldes de Malavella (Selva) va ser una ciutat habitada durant l'època romana. Aquesta sospita fins ara era només un supòsit però una troballa ha permès corroborar-ho. Les obres de la carretera de Llagostera han deixat al descobert un seguit d'edificacions que servien d'habitatge. Fins ara, el dubte era saber si l'antiga Aquae Calidade era un espai habitat, un fet que ara s'ha confirmat. Les construccions són d'època romana, entre el segle II abans de Crist i el II després de Crist. Les restes també dibuixen una àrea de pas que seria un carrer. Caldes vol conservar part de la descoberta i convertir-la en un atractiu turístic. La troballa obliga a fer canvis a les obres a la carretera de Llagostera ja que en aquell punt s'hi havien de fer una rampa i unes escales.

Anys enrere, Caldes de Malavella va ser una ciutat romana amb activitat. Fins ara, al municipi de la Selva ja s'hi havien trobat restes de la necròpolis o les termes. Les restes apuntaven a que la zona estava habitada en època romana però no s'havia pogut confirmar.

Ara però, s'ha fet una troballa clau per completar la informació històrica del passat de Caldes. La seva precedent romana, Aquae Calidade, sí que tenia un seguit d'edificacions que servien d'habitatge.

La descoberta s'ha fet per sorpresa mentre s'estaven fent unes obres a la carretera de Llagostera. Els operaris van topar amb un seguit d'edificacions que servien d'habitatge i que tindrien una llargada d'uns 60 metres. A més, els vestigis també dibuixen una àrea de pas que es creu que seria un carrer.

L'antiguitat de les restes del nucli urbà d'Aquae Calidade s'ha precisat a l'entorn d'uns 400 anys, entre el segle II abans de Crist i el segle II després de Crist. El consistori vol conservar part de la descoberta i incloure-la en el recorregut històric i turístic del municipi, juntament amb les termes o les cases modernistes.

La troballa, a més, ha obligat a fer modificacions en el projecte de reforma de la carretera de Llagostera. El punt concret de la descoberta havia d'acollir una rampa i unes escales. Ara, aquests espais es redimensionaran i s'hi col·locarà algun element arquitectònic com els antics safareigs.