13 de març de 2018
13.03.2018

Excavaran les restes gregues i romanes que el temporal ha deixat a la vista a Empúries

Es troben situades a la zona de l'espigó de la platja i corresponen a estructures portuàries . Les excavacions duraran almenys tres setmanes

13.03.2018 | 09:29
La Policia Municipal ha acordonat la zona.

El Servei d'Arqueologia de la Generalitat, amb la col·laboració del Museu d'Empúries, excavarà properament les restes gregues i romanes que el temporal de mar va deixar a la vista fa uns dies a la zona de l'espigó de la platja d'Empúries.

La directora del la secció d'Empúries del Museu d'Arquologia de Catalunya, Marta Santos, ha confirmat al Diari de Girona que, efectivament, la mar enfurismada va emportar-se bona part de la sorra de les platges i va deixar al descobert algunes estructures de l'antiga ciutat grega i també restes més tardanes, ja d'època romana, les quals corresponen a estructures portuàries.

Segons Santos, no hi ha res de nou, perquè l'existència d'aquestes restes ja es coneixien, però el fet que ara estiguin netes de sorra és una bona ocasió per excavar-les i documentar-les. En aquest moment s'estan tramitant tots els permisos amb el Govern espanyol, el català i l'Ajuntament per poder iniciar unes excavacions que tindran una durada estimada d'unes tres setmanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona