16 de març de 2018
16.03.2018

El cadàver de Dalí torna a tenir cames

Les despulles del geni han estat reinhumades i reposen de nou sota la cúpula del Teatre-Museu

16.03.2018 | 12:38

Les despulles del geni Salvador Dalí ja reposen de nou sota la cúpula del Teatre Museu Dalí. La Fundació Gala-Salvador Dalí ha informat que aquesta nit han restituït les restes obtingudes per a les proves d´ADN que van ser amputades del cos momificat. L'operació ha acabat de matinada.

El procediment ha estat el mateix que el juliol de l´any passat i "s'ha dissenyat de manera que es preservés la intimitat i memòria del Mestre".

A les sis de la tarda d'ahir es va posar en marxa el dispositiu que va concloure quan passaven quinze minuts de la una de la matinada.

A diferència de l'exhumació, amb una gran presència mediàtica, ahir es va fer amb discreció. Hi assistiren el secretari general de la Fundació Dalí, Lluís Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano; el notari Miguel Ángel Vera que va aixecar acta. L'equip del forense Narcís Bardalet va portar a terme la completa restitució.

El museu ha reobert les seves portes en horari normal aquest matí a dos quarts de deu. 

L´exhumació va ser ordenada pel Jutjat de Primera Instància núm. 11 de Madrid. Era una prova sol·licitada per Pilar Abel Martínez que assegura que és filla del geni i es va portar a terme la nit del 20 de juliol de 2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona