Un total de 47 propostes s'han presentat als Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2018 que, per 21è any consecutiu, ha convocat la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Tots aquests projectes opten als premis de les quatre categories d'enguany: Arquitectures, Interiors, Paisatges i Efímers que es donaran a conèixer en un acte públic el divendres 1 de juny de 2018 (19.30 h) a la seu de Girona.

La sala d'exposicions La Cova mostra fins al 29 d'abril totes les obres presentades. Alhora s'ha iniciat un període de votació obert a la ciutadania que atorgarà el Premi de l'Opinió 2018.

En aquest sentit, una de les novetats que incorpora aquesta 21a edició, és el portal web www.arquitectes.cat/ca/girona/premis2018, on hi ha la plataforma de votació telemàtica que permet participar des de la mateixa sala d'exposicions o des de qualsevol dispositiu. La nova imatge gràfica dels Premis ha anat a càrrec de l'estudi de disseny gràfic aeiou de Girona.

De les 47 propostes presentades, 23 projectes corresponen a la categoria Arquitectures, 8 a Interiors, 3 són Paisatges, 13 són Efímers. Si passem aquestes dades a percentatges, el 48,9% pertanyen a la categoria Arquitectures, el 17% a Interiors, el 6,4% a Paisatges i el 27,7% a Efímers.

Per tipologies, a Arquitectures 16 projectes són d'obra nova i 7 reformes o rehabilitació. Per ús, 18 són habitatges, 1 és un projecte d'oficines, 2 són museus, 1 és un equipament esportiu i 1 és hostaleria. I per ubicació, 1 és a l'Alt Empordà, 6 al Baix Empordà, 6 al Gironès, 6 a la Garrotxa i 4 a la Selva.

A la categoria d'Interiors s'han presentat un total de 8 projectes. Per ús, 3 són habitatges, 2 són serveis vinculats a l'hostaleria, 1 és una oficina, 1 és comerç i un darrer és una llar d'infants.